Ενέργεια παρακρατικών δυνάμεων χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης Σφεντόνα-Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στο στέκι τους, στην οδό Μακρυγιάννη 17 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δήλωσαν συγκεκριμένα ότι η ενέργεια αυτή είχε στόχο να φιμώσει όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική και ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με παρακρατικές μεθόδους θα κάμψουν το λαϊκό -νεολαιίστικο κίνημα και τις δυνάμεις που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται για δεύτερη φορά στόχος, καθώς αντίστοιχος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδό του και το καλοκαίρι του 2009. Να σημειωθεί ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στο στέκι, ενώ έσπασαν τα τζάμια από τα γειτονικά κτίρια και καταστράφηκαν τρία αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία διενεργεί προανάκριση, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό με σωλήνα, πυρίτιδα και βραδύκαυστο φυτίλι.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε ότι η επίθεση σε ένα χώρο τέχνης και πολιτισμού, όπως είναι το θέατρο τέχνης του Καρόλου Κουν, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά τέτοιων πράξεων τυφλής βίας που δυστυχώς πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας. Τέλος, καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την βία και τις καταστροφές στους χώρους του Πολιτισμού.