Την οργή και την αγανάκτηση συμπολιτών μας προκαλούν οι ενέργειες ορισμένων τραπεζικών υπαλλήλων, οι οποίοι κατά παράβαση του νόμου, αρνούνται να εισπράττουν στα ταμεία τους ποσά σε κέρματα!

Ένα τέτοιο περιστατικό, σημειώθηκε χθες σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ρόδο, όταν υπάλληλος – ταμίας, προφανώς εκτελώντας εντολές της τράπεζας, αρνήθηκε να εισπράξει από συναλλασσόμενο, το ποσό των 300 ευρώ περίπου που αντιστοιχούσαν σε κάλυψη τραπεζικής επιταγής, επειδή το ποσό ήταν σε κέρματα των 2, 1 και μισού ευρώ!

Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπάλληλος, όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά καθοδήγησε και τον συναλλασσόμενο σε αυστηρό μάλιστα ύφος, να μεταβεί στο κέντρο της Ρόδου (διανύοντας 10 και άλλα 10 χιλιόμετρα) να αλλάξει τα κέρματα στην Τράπεζα Ελλάδος και να επιστρέψει στην συνέχεια για να καλύψει το ποσό αυτό που αντιστοιχούσε στην επιταγή!

Το γεγονός αυτό, που δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε βάρος συναλλασσόμενου συμπολίτη μας, είναι πολύ πιθανό να έχει και ποινικές συνέπειες, αφού η τράπεζα δεν δέχθηκε να γίνει η πληρωμή συγκριμένου ποσού με νόμιμο χρήμα.

Πηγή: Ροδιακή