Κύκλωμα εκβιαστών που αποσπούσε Ι.Χ. αυτοκίνητα από έμπορο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απαιτούσε τα έγγραφα των οχημάτων για να τα πουλήσει σε ανυποψίαστους αγοραστές, έπεσε στα «δίχτυα» της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο επιχείρησης του τμήματος δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος – δύο ομογενείς ηλικίας 31 και 36 ετών κι ένας 40χρονος επιχειρηματίας – ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Η δράση των εκβιαστών αποκαλύφθηκε όταν ο 52χρονος έμπορος κατήγγειλε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι οι τρεις συλληφθέντες με τη βοήθεια συνεργών τους μπήκαν στην επιχείρηση του, στην Περαία Θεσσαλονίκης, και με την απειλή χρήσης βίας, έκλεψαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Όπως ανακοινώθηκε, από την Αστυνομία, οι δράστες με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντα, καθώς και κατά της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησής του, απαιτούσαν την παράδοση των νόμιμων εγγράφων των κλεμμένων οχημάτων, προκειμένου να τα πουλήσουν σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Ύστερα από επιχείρηση του τμήματος εκβιαστών συνελήφθησαν οι τρεις παραπάνω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σε επιχείρηση πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του 40χρονου, βρέθηκαν τα κλαπέντα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.