Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών – η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη – σε έναν 21χρονο για την πράξη του βιασμού που έγινε σε πάρτι ενηλικίωσης στο Βόλο τον Δεκέμβριο του 2021. Σύμφωνα με το larissanet, το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλικης του ότι στο πάρτι, την βίασε.

Πώς έγινε ο βιασμός

Όπως κατέθεσε κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία η νεαρή κοπέλα, το βράδυ του βιασμού της και ενώ ήταν στο συγκεκριμένο πάρτι, ζήτησε να αλλάξει ρούχα και κατέβηκε σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο μετά από υπόδειξη του οικοδεσπότη. Μαζί της ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος προχώρησε στην πράξη του βιασμού και ενώ η κοπέλα του είχε τονίσει επανειλημμένως ότι ήθελε να σταματήσει.

«Ψέματα»

Σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Περιέγραψε μια φυσιολογική ερωτική πράξη στην οποία η κοπέλα δεν εξέφρασε κάποια δυσφορία ή κάτι που να έδειχνε πως δεν έδωσε τη συναίνεση της για την πράξη. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως στο πάρτι ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά με την κοπέλα και όταν η τελευταία του είπε πως μπορεί να κατεβεί στο δωμάτιο μαζί της, ο ίδιος κατάλαβε πως και η κοπέλα ήθελε να συνευρεθούν.