Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τον 50χρονο φύλακα αρχαιολογικού μουσείου της Νισύρου που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 10χρονο αγόρι. «Τα πράγματα είναι χειρότερα», λέει ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου, Γιάννης Κουλάκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του αγοριού, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας ασέλγησε στον 10χρονο γιο του, ενώ φέρεται να του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.

Ο 50χρονος υπάλληλος του μουσείου ζει μόνος του στο νησί τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ η οικογένειά του -η σύζυγος και η κόρη του- διαμένει στην Αθήνα.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 18/4 στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Γιάννης Κουλάκης έκανε λόγο για μπλεγμένη υπόθεση, το κουβάρι της οποίας μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.

«Σήμερα, αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα», είπε ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου του νησιού.

«Με αφορμή αυτό (σ.σ. την καταγγελία), ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες», επεσήμανε.

«Τα πράγματα, δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία είναι πολύ χειρότερα», συμπλήρωσε ο διευθυντής του σχολείου τονίζοντας πως «είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται», ενώ υπογράμμισε ότι «σίγουρα είναι πάνω από έξι» τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας», δήλωσε.

«Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία», είπε κλείνοντας.

«Ενημερώθηκε εισαγγελέας»

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέει:

«Από την αρχή αυτός ο άνθρωπος πήρε το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Πήγε στο τμήμα της Νισύρου, τον έστειλαν στην Κω. Στην Κω πήγε περιπολικό και τον πήρε από το καράβι και η Ασφάλεια ασχολήθηκε με το περαστικό, υπάρχει ψυχολόγος στην Κω. Κατόπιν είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει παραβιάσει τους όρους διαμονής και μάλιστα είχε και απαγόρευση εισόδου».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη: «Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, είπε πως πρέπει το παιδί να το δουν ψυχολόγοι και μέχρι τότε δεν θα απελαθεί. (…) Καταγγέλλει ότι αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα έδειχνε στο παιδί πορνογραφικό υλικό, δεν είναι απλή πράξη».