Ποινικές ευθύνες ώστε να ασκηθούν ακόμα και ποινικές διώξεις σε βάρος των αστυνομικών που δεν βοήθησαν την 28χρονη Κυριακή να ξεφύγει από τον δολοφόνο της, ο οποίος την κατακρεούργησε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, αναζητούν οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας, διενεργεί σύμφωνα με το OPEN, το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μέχρι πριν λίγες ώρες μάλιστα ο φίλος της Κυριακής και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της, κατέθετε στους αστυνομικούς. Οι αξιωματικοί τον ρωτούσαν λεπτομέρειες αποκλειστικά για το πώς συμπεριφέρθηκαν οι αστυνομικοί. «Πού ήταν ο σκοπός όταν έφτασαν στο τμήμα;», «Ήταν μέσα ή έξω; Σε πόση απόσταση; Πότε βγήκε από το τμήμα; Ήταν εκεί όταν η Κυριακή έπεσε νεκρή», φαίνεται πως ήταν κάποιες από τις ερωτήσεις που δέχθηκε.

Οι «αδιάφθοροι» έχουν στα χέρια τους έγγραφα από την Άμεση Δράση, κάμερες, καθηκοντολόγια, διαταγές της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει να διερευνηθεί αν υπάρχει παράβαση καθήκοντος, το Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά και ένα ακόμα αδίκημα, αυτό της «παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής».

Οι ποινικές ευθύνες των αστυνομικών, αναζητούνται την ώρα που «τρέχει» και η ΕΔΕ που θα διερευνήσει τις πειθαρχικές ευθύνες.

Έρευνα εισαγγελέα για την απόπειρα αυτοκτονίας

Έρευνα από τον εισαγγελέα φυλακών διατάχθηκε εν τω μεταξύ για την απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου προφυλακισμένου γυναικοκτόνου, ο οποίος προσπάθησε να κρεμαστεί στο κελί του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι σωφρονιστοί υπάλληλοι τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του τα ξημερώματα. Ο 39χρονος φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας αυτοσχέδια θηλιά με τις γάζες που ήταν τυλιγμένος λόγω του τραύματος που είχε προξενήσει στον εαυτό του μετά τη δολοφονία της Κυριακής.