Φρίκη έχει προκαλέσει στο νησί της Ζακύνθου, η αποκάλυψη ότι μια μητέρα φέρεται να κακοποιούσε τα μικρά παιδιά της, ενός κοριτσιού 9 ετών και ενός αγοριού 12 -υιοθετημένα πριν από τρία χρόνια. Η 49χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι όταν το 12χρονο αγοράκι έτρεξε στο σπίτι μίας γειτόνισσας και ζήτησε βοήθεια γιατί τα χτυπούσε -όπως είπε- η θετή τους μητέρα, η οποία μάλιστα πριν από περίπου 10 ημέρες είχε χάσει τον σύζυγό της, από αυτοχειρία.

Κάλεσαν και έκαναν καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού” το οποίο ενημέρωσε την αστυνομία. Δηλαδή η πρώτη ένδειξη για ενδοοικογενειακή βία δόθηκε στην αστυνομία μόλις χθες μετά την καταγγελία από τον 12χρονο.

Σε λίγη ώρα πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι της μητριάς, τη συνέλαβαν και πήραν τα παιδιά.

Εξετάστηκαν από γιατρούς και διαπιστώθηκε η κακοποίηση.

Στις καταθέσεις τους τα παιδιά είπαν, ότι τα κακοποιούσε συχνά και τα τρία χρόνια που ζούσαν μαζί. Ο σύζυγός της και πατριός αυτοκτόνησε στις 27 Μαρτίου με καραμπίνα, για οικονομικούς, πιθανότατα λόγους. Είχε αφήσει κάποια σημειώματα. Η ίδια έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσε αντί στεφάνων να καταθέσετε χρήματα για τα παιδιά μου. Να σημειώσουμε ότι στο σημείωμα, που άφησε ο αυτόχειρας δεν υπήρχε ούτε καν νύξη για ενδοοικογενειακή βία.

Σημειώνεται ότι το Χαμόγελο του Παιδιού ανέλαβε την φροντίδα των δυο ανηλίκων με την μητέρα να αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα. Έρευνα για το περιστατικό πραγματοποιεί το Α.Τ. Αλυκών.