«Φοβήθηκα γιατί ήταν πάρα πολλά τα άτομα. Μας κυνήγησαν και μας χτύπησαν» συγκλονίζει ένα από θύματα της σοκαριστικής ομοφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Τα θύματα σε κατάσταση πανικού βρήκαν καταφύγιο σε ένα εστιατόριο.

Όπως περιγράφει στην κάμερα του ΑΝΤ1 «μια ομάδα ατόμων ξεκίνησε να μας χλευάζει και να μας βρίζει. Μετά με προσέγγισαν, με τράβηξαν και με έφτυσαν, εγώ ως αντίδραση τους πέταξα ένα παγωτό που είχα πάρει από ένα μαγαζί… Μας ακολούθησαν, μας κυνήγησαν, μας χτύπησαν, όχι πολύ σοβαρά».

«Εκείνη την στιγμή εγώ προσπαθούσα να το αποφύγω. Έφευγα προσπαθώντας να φύγω, έβγαζα βίντεο όσο με πλησίαζαν δηλαδή τόσο προσπαθούσα να καταγράψω πρόσωπα άμα γίνει κάτι» συνεχίζει.

Το 21 ετών θύμα της ομοφοβικής επίθεσης περιγράφει τις στιγμές που έζησε όταν μαζί με άτομο που αυτοχαρακτηρίζεται και αυτό ως φυλοδιαφορετικό έγιναν στόχος δεκάδων αν όχι εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι άρχισαν να τους κυνηγούν.

«Ναι μπορώ να πω ότι φοβήθηκα. Ήταν ξεχωριστά παρέες και ξεκίνησαν όλες να χλευάζουν, να πετάξουν, να κοροϊδέψουν, να βγάλουν βίντεο. Αλλά πάρα πολλά άτομα. Γενικά προσπάθησα να προστατέψω εμένα και τη φίλη μου που είμασταν εκείνη τη στιγμή» συγκλονίζει το θύμα.

Τα δύο άτομα για να ξεφύγουν από τον όχλο κατέφυγαν σε κατάστημα εστίασης όπου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 25 προσαγωγές ατόμων από τους οποίους συνελήφθησαν οι 21, ανάμεσα σε αυτούς 11 ανήλικοι και 10 ενήλικες.

Όπως λέει, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος ομοφοβικής επίθεσης. «Η καθημερινότητα μου είναι, αυτή τη φορά έγινε σε ένα πολύ ακραίο βαθμό. Κάθε μέρα θα περάσω κάτι παρόμοιο με αυτό που πέρασα σήμερα, είτε θα είναι με ένα άτομο, είτε θα είναι με τρία άτομα, πρώτη φορά μου συνέβη με τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων» συγκλονίζει.

Τις πρωτοφανείς αυτές εικόνες που εκτυλίχτηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους καταδίκασε η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.