Για τη σύλληψη του πρώην ηγετικού μέλους της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και των ΟΥΚάδων μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου. «Θα προμηθεύονταν όπλα και εκρηκτικά» δήλωσε, αποκαλύπτοντας πως «θα τα χρησιμοποιούσαν σε κάποια εγκληματική ενέργεια».

Η Κωνσταντία Δημογλίδου έκανε λόγο για μία τεράστια επιτυχία της αστυνομίας και υπογράμμισε πως η έρευνα των Αρχών δεν έχει δείξει σχέση μεταξύ των τεσσάρων ατόμων, δηλαδή του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», των δύο ΟΥΚάδων και ενός πορτιέρη σε κλαμπ.

«Υπήρχε η πληροφορία ότι αυτοί θα προμηθεύονταν όπλα και εκρηκτικά, που θα τα χρησιμοποιούσαν σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Αυτό ερεύνησε η αστυνομία κι αυτό βρήκε. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Όντως βρέθηκαν κάποια αντικείμενα σε οικίες, πρόσφορα για εγκληματικές πράξεις» δήλωσε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Οι Αρχές επιχείρησαν στα σπίτια των δύο ΟΥΚάδων, όπου και εντόπισαν τα εκρηκτικά. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως τα είχαν στην κατοχή τους εξαιτίας μιας άσκησης όπου συμμετείχαν και στη συνέχεια θα επέστρεφαν στη μονάδα τους.

Ωστόσο, από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό υποστηρίζει πως οι δύο ΟΥΚάδες υπηρετούσαν σε διοικητική θέση και ουδέποτε το σώμα είχε τέτοιου τύπου δυναμίτιδα.

«Από τη στιγμή που βρέθηκαν όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους έπρεπε να οδηγηθούν σε σύλληψη», συμπλήρωσε η κα Δημογλίδου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για το ποιο ήταν το χτύπημα που ετοίμαζαν οι τέσσερις συλληφθέντες.