Δυο ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, ηλικίας 29 και 39 ετών, είναι μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες για δύο «συμβόλαια θανάτου» της επονομαζόμενης Greek Mafia. Πρόκειται για άτομα που συνελήφθησαν σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική, ενώ πιθανώς εμπλέκονται και σε απόπειρα δολοφονίας ενός ακόμη ατόμου στην περιοχή της Κατερίνης.

Οι δύο συλληφθέντες θεωρείται ότι είχαν ενεργή συμμετοχή στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου (25/4/2022) και Βασίλη Ρουμπέτη (7/6/2023), ενώ στην εκτέλεση του «Ράμπο» ή «ταξιτζή» έπεσε νεκρός ακόμη ένας άνδρας με το προσωνύμιο «Νιόνιος», ο οποίος, πάντως, εκτιμάται ότι δεν ήταν βασικός στόχος της μαφιόζικης επίθεσης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν προχωρήσει ακόμη σε πέντε ταυτοποιήσεις εμπλεκομένων προσώπων, εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας. Έχει ταυτοποιηθεί επίσης ένα άτομο, το οποίο είναι έγκλειστο σε φυλακές του Μαυροβουνίου και αναζητείται ακόμη ένας στην Ελλάδα. Για τους άλλους δυο ζητήθηκε η έκδοση διεθνών ενταλμάτων για τη σύλληψή τους.

Παράλληλα, υπάρχει μια ακόμη σύλληψη ατόμου, το οποίο δεν εμπλέκεται στις δολοφονίες, ωστόσο βρέθηκε στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν και είχε στην κατοχή του γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Η σύλληψή του έγινε με βάση τον νόμο περί όπλων, και όχι σε σχέση με τη Greek Mafia.

Βασίλης Ρουμπέτης
Ο Βασίλης Ρουμπέτης

Η μηχανή των εκτελεστών του «θείου Τζο» και το γενετικό υλικό

Σημαντικό ρόλο στις έρευνες, εκτός από την αξιοποίηση πληροφοριακών δικτύων, έπαιξε η μοτοσικλέτα, που άφησαν πίσω τους οι εκτελεστές του «θείου Τζο» στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας, καθώς φαίνεται πως εντοπίστηκε αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό.

Για την υπόθεση αναμένεται σήμερα να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τις σε βάρος τους κατηγορίες ενώπιον του εισαγγελέα.

Γιάννης Σκαφτούρος
Ο Γιάννης Σκαφτούρος