Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην αιματηρή επίθεση στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου τραυματίστηκαν τρεις νεαροί από την Κρήτη.

Ο κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο σκουρόχρωμο τζιπ, που οδηγούσε ο πιστολέρο που καταζητείται, φέρεται να αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, επιμένοντας πως και ο ίδιος σοκαρίστηκε και φοβήθηκε όταν είδε την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών.

Ωστόσο, ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Γκάζι και έχουν καταγραφεί σε βίντεο ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, προανακριτικά ισχυρίστηκε πως χαστούκισε τον νεαρό όταν, όπως είπε, τον έβρισε. Ο 33χρονος φέρεται να ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι ο 37χρονος θα πυροβολούσε, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν γνώριζε καν πως εκείνος οπλοφορούσε. «Τα έχασα, μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα εμετό. Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο 33χρονος.

Ήδη , η 29η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο και κατά συρροη, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος φαίνεται πως είναι γνωστός τόσο στις αλβανικές όσο και στις ελληνικές αρχές. Μάλιστα, ο 37χρονος καταζητούμενος στο παρελθόν έχει απελαθεί δυο φορές από τη χώρα μας.