Τη συλλογή στοιχείων που θα επιτρέψουν τον σχηματισμό δικογραφίας για εγκληματική οργάνωση επιχειρούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε για τη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη.

Στο πλαίσιο αυτό συλλέγονται μαρτυρικές καταθέσεις, στοιχεία από την άρση απορρήτου επικοινωνιών, αλλά και αποτελέσματα από τις εξετάσεις που κάνουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στα… «πολεμοφόδια», που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και έξω απ’ αυτό. Κάπως έτσι, λίγο μετά την προφυλάκιση του 18χρονου, που κατηγορείται ότι ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα των 31χρονο υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ, φτάσαμε στην ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του 16χρονου αδερφού του σε σωλήνα πυροδότησης.

Επίσης, ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν στον 26χρονο μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στο κάδρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για την παρουσία του στον τόπο των επεισοδίων. Άλλωστε, από ημέρες είχε καταρρεύσει το άλλοθι που παρουσίασε στους αστυνομικούς ότι τη συγκεκριμένη ώρα βρίσκονταν σε ταχυφαγείο των δυτικών προαστίων, καθώς η Ασφάλεια πήρε το υλικό από τις κάμερες και διαπίστωσε ότι η παρουσία του ήταν σχεδόν μία ώρα αργότερα από αυτή, που είχε καταθέσει προανακριτικά.

Αστυνομικές πηγές με γνώση της πορείας των ερευνών σημειώνουν στο Newsbeast ότι δεν θα έχουμε άμεσα εντάλματα σύλληψης για τα συγκεκριμένα δύο πρόσωπα, όσο και για τους υπόλοιπους που έχει βρεθεί το DNA τους στα «πολεμοφόδια» και στα υπολείμματα. Αυτό θα γίνει εάν και εφόσον βρεθούν τα στοιχεία εκείνα που θα στοιχειοθετήσουν εγκληματική οργάνωση με διακριτή δομή και ρόλους. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε καλό δρόμο…