Όσους καθοδήγησαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη που κατέληξαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, κατηγορούν οι γονείς του 18χρονου συλληφθέντα που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας του 18χρονου υποστηρίζει ότι κάποιοι τον απείλησαν, ενώ του έταξαν χρήματα για να πάρει την ευθύνη του τραυματισμού του αστυνομικού. «Δεν τον έπιασαν το πρωί, τον έπιασαν το βράδυ, γιατί ο … πήγε και είπε αυτός το έκανε. Τον είδες; Ή βρήκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν. «Πάρ’το απάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά». Πού στον Κορυδαλλό

Από την πλευρά της, η μητέρα του 18χρονου συλληφθέντα, σημειώνει: «Δεν λέω ότι είναι αθώος, αλλά έχουν μπλέξει οι μεγάλοι τους μικρούς. Έχουν μπλέξει οι μικροί και έχουν σωθεί οι μεγάλοι. Είναι συντετριμμένο και φοβισμένο. Ντρέπεται να δει τον πατέρα του. Του μίλησα, του είπα ό,τι είναι να το πει, να μην κλάψει άλλη μανούλα το παιδάκι της».

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, τόνισε μιλώντας το πρωί στο MEGA ότι «έχω την αίσθηση ότι ξέρει ποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα και φοβάται να μιλήσει». Σχετικά με το αν άλλαξε υπερασπιστική στρατηγική τόνισε: «Δεν αλλάζει καμία στρατηγική. Αυτό που είπε -και συνεχίζει να λέει- είναι ότι ο ίδιος πέταξε τη φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αυτό που ουσιαστικά είπε είναι ότι δεν πέταξε μόνο αυτός. Πετάχτηκε άλλη μία φωτοβολίδα ταυτόχρονα, το οποίο το λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Αυτό είναι που έχει φανεί ως αλλαγή, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή (σ.σ. στην κατάθεσή του)», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

«Έχει δώσει τρεις καταθέσεις, που αναφέρει ότι η φωτοβολίδα η δική του, αυτή που έριξε, χτύπησε στο έδαφος, δεν ήταν σε ευθεία βολή, που έχει ακουστεί. Η φωτοβολίδα χτύπησε μπροστά του, επειδή δεν ήξερε να τη ρίξει. Έχει εξοστρακιστεί. Είναι τελείως διαφορετικό το ότι σημαδεύω έναν αστυνομικό από το ότι βρίσκει η φωτοβολίδα στο έδαφος και μετά πάει στον αστυνομικό. Το λέω σαν νομικό ισχυρισμό για άλλους λόγους, που δεν συσχετίζονται με την πράξη καθαυτή» σημείωσε ο συνήγορος του 18χρονου.