Μπορεί και οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη να αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που έριξε ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του OPEN, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA ή ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA. 

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν». Σημειώνεται ότι ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Τα καμένα ρούχα και τα υπολείμματα της φωτοβολίδας

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά ευρήματα από τον χώρο του γηπέδου. Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο OPEN ο Φάνης Καραμπατζάκης, ανάμεσα στα ευρήματα έχουν βρεθεί υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους των τουαλετών υπολείμματα από καμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που οι χούλιγκαν λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν πρόλαβαν να τυλίξουν στις φλόγες. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Επισημαίνεται ότι το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί, δεν σημαίνει ότι αν προκύψουν κατηγορηματικά στοιχεία σε βάρος κάποιου ή κάποιων εξ΄ αυτών, δεν μπορούν να συλληφθούν.