Ένα 16χρονο κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη, σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας, μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών.

Το κορίτσι είχε πάει μαζί με μία φίλη της σε σπίτι στο Βύρωνα στις 5 Νοεμβρίου. Η κατάληξη ωστόσο ήταν τραγική. Εκεί, της έδωσαν ναρκωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και «σίσα» ή αλλιώς την κόκα των φτωχών με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου στο νοσοκομείο.

«Μου είπαν κάτι έπαθε η φίλη μου…»

Η περιγραφή της φίλης της σοκάρει.

Φίλη: Και ξυπνάω, και μου λένε κάτι έπαθε η φίλη μου.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ποιος το είπε αυτό;
Φίλη: Όλοι μαζί.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Όλοι μαζί; Είχανε φοβηθεί; Ήταν ανήσυχοι; Ήταν ΟΚ;
Φίλη: Είχαν φοβηθεί λίγο, ήταν ανήσυχοι.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: ΟΚ.
Φίλη: Άλλα εγώ είχα τρομάξει πιο πολύ απ’ όλους.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που συμμετείχαν στο κύκλωμα ναρκωτικών και φέρονται να ευθύνονται για την κατάσταση της 16χρονης. Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους στο σπίτι στο Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά τα είχαν αποθηκεύσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη Γλυφάδα.

«Της ασκούσαν ψυχολογική πίεση»

Η μητέρα της 16χρονης περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωνε από τη στιγμή που το παιδί της έπεσε στα δίχτυα του κυκλώματος το οποίο της έδινε κοκτέιλ ναρκωτικών.

«Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν την έψαχνα να την βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέληση της. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει», είπε η μητέρα της 16χρονης.

Στη δράση του κυκλώματος αναφέρθηκε και φίλος της 16χρονης.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι πούλαγε;
Φίλος: Χασίς
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Μόνο;
Φίλος: Ναι. Πιο μετά εμφανίστηκαν τα άλλα τα… τα πιο περίεργα ας το πούμε.
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: ΟΚ, πούλαγε. Από πού τα έβρισκε;
Φίλος: Ε, είχε άλλα άτομα, τους πιο πάνω ας το πούμε, που του έδιναν αυτουνού και αυτός και αυτός τα μοίραζε…

Οι πέντε εκ των έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση απολογούνται την προσεχή Δευτέρα.