Βγαίνει από τη φυλακή η Πόλα Ρούπα η οποία έχει καταδικαστεί ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ΄ όρον απόλυση καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πόλα Ρούπα θα αποφυλακιστεί σήμερα (17/11) στις 18:00, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτηση της για υφ’ όρων απόλυση. Σημειώνεται ότι έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής της. Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού αναμένεται να αποφυλακιστεί σήμερα από τις φυλακές Θήβας όπου κρατείται καταδικασμένη για υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου στην Πόλα Ρούπα επιβάλλονται για την αποφυλάκιση της οι περιοριστικοί όροι τής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, εκτός Αθηνών, που δήλωσε ότι θα διαμένει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον Απρίλιο του 2021 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, είχε επιβάλει στην Πόλα Ρούπα ποινή κάθειρξης έξι ετών και δύο μηνών για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου του 2014 αν και πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Το δικαστήριο τότε, υιοθετώντας και τη σχετική εισαγγελική πρόταση, την απάλλαξε από την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.