Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση της πρώην  εισαγγελέως  Γεωργίας  Τσατάνη με την οποία ζητούσε την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής της στέρησης μισθού 60 ημερών που της είχε επιβληθεί από τον Άρειο Πάγο σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του εκλιπόντος επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το  Γ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Συμβουλίου με την απόφαση του (1893/2023), η οποία εκδόθηκε μετά από έξι χρόνια, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης δηλώνοντας αναρμόδιο να επιληφθεί της πειθαρχικής υπόθεσης ενώ παράλληλα σημείωσε πως η αρμοδιότητα ανήκει στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου (Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε κριθεί πως η πρώην εισαγγελική λειτουργός υιοθέτησε στην επίμαχη υπόθεση χειρισμούς που δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της ενώ της αποδόθηκε και βαριά αμέλεια, με αποτέλεσμα να επικυρωθεί η πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή που της είχε επιβληθεί. Από την πλευρά της, η κ. Τσατάνη υποστήριζε ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η Ελληνική νομοθεσία.