Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, η ιστοπαθολογική εξέταση που αφορά στο 19 ημερών βρέφος και παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου, «φωτογραφίζει» λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι τοξικολογικές εξετασεις είναι καθαρές και αναμένεται ο μοριακός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση.

Τι δηλώνει η δικηγόρος της μητέρας

Μιλώντας στο Live News, η δικηγόρος της 23χρονης μητέρας ανέφερε: «Ατύπως έχω πληροφόρηση που μιλά για λοίμωξη αναπνευστικού. Προσπάθησα να βρω την εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν μπορώ να παρακάμψω την εισαγγελική έρευνα. Υπάρχει ένα πόρισμα της ιστοπαθολογικής εξέτασης, το οποίο γενικά θα αναφέρω ότι δεν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω πριν το διαβάσω.

Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για παθολογικό αίτιο. Αυτό γεννά κι άλλα ερωτήματα. Θα πρέπει να οριστούν ειδικοί παιδίατροι οι οποίοι θα ερωτηθούν και από την εισαγγελέα αλλά και εγώ θα επιβάλλω ερωτήματα για να μας πουν τι ακριβώς είναι, με τι συμπτωματολογία εμφανίζεται η συγκεκριμένη ασθένεια.

Γονιδιακός έλεγχος θα γίνει, έχει δρομολογηθεί και καλώς θα γίνει. Να ξέρετε ότι υπάρχουν τα δείγματα από τους ιστούς που πρέπει να έχουν ειδικοί παθολογοανατόμοι και για μένα ορθώς θα γίνει. Είδε την αδερφή της να πεθαίνει από κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού».