Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Αστυνομία καθώς περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό σε είσοδο πολυκατοικίας στο Χολαργό.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο βρέθηκε πολυκατοικία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης με τους δράστες να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πόρτα της πολυκατοικίας, ενώ έσπασε και ο υαλοπίνακας, με τους κατοίκους να πετάγονται έντρομοι στα μπαλκόνια τους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας περισυνέλλεξαν υπολείμματα από δύο γκαζάκια, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία λήψης καταθέσεων από τους ενοίκους εμείς πολυκατοικίας για να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να ήταν ο πιθανός στόχος.  Παράλληλα, μέσω καμερών ασφάλειας αναζητούν τις κινήσεις και το δρομολόγιο των δραστών. Προανάκριση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις 03:10 τα ξημερώματα τρία άγνωστα άτομα έσπασαν το τζάμι ΙΧ αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην συμβολή της οδού Ιφιγενείας με τη Λεωφόρο Ηρακλείου στη Νέα Ιωνία και έριξαν μέσα εμπρηστικό μηχανισμό. Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα που έσβησαν τη φωτιά.