Μετά το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ, το ενδιαφέρον των κομμάτων εστιάζεται στη μάχη της πλατείας με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τις κεντρικές ομιλίες των αρχηγών. Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις εξακολουθούν να αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τη δύναμη των κομμάτων αλλά και «εργαλείο» για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων.

Ήδη στα κομματικά επιτελεία κάνουν τον απολογισμό της τηλεμαχίας και γίνονται πυρετώδεις διεργασίες έξι μέρες πριν τις εκλογές για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Πρώτοι στη μάχη ρίχνονται ΠΑΣΟΚ και Λαϊκή Ενότητα. Απόψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει στη συγκέντρωση του κόμματος στις 19:30 στην πλατεία Κοτζιά.

Λίγους δρόμους παρακάτω, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, κεντρική ομιλήτρια της οποίας θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που είναι πρόεδρος του κόμματος να περιορίζεται στον ρόλο του «γκεστ σταρ» και να απευθύνει έναν χαιρετισμό.

Την Τετάρτη στις 20:00, πραγματοποιείται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την Πέμπτη στις 19:30, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ομόνοια.

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα απευθύνει την κεντρική του ομιλία στους χώρους του Εθνικού Γυμναστηρίου «Ι. Φωκιανός», απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τη διαφορά θα κάνει ο Βασίλης Λεβέντης, που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αρχηγού, επέλεξε μία κλειστή αίθουσα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία την Πέμπτη στις 20:00 στην αίθουσα θεάτρου Περοκέ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν ανακοινώσει την κεντρική τους προεκλογική εκδήλωση.