Στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε το πρώην πλέον στέλεχος του κόμματος Άγης Τάτσης, αποκαλύπτοντας συζητήσεις που γινόταν μεταξύ στελεχών για ανταλλακτικά νομίσματα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, σε κάποιες από τις νομαρχιακές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διακινούνταν τέτοιου είδους χαρτιά περί ανταλλακτικών νομισμάτων.

Το προερχόμενο από την Προοδευτική Συμμαχία στέλεχος είχε αφήσει χθες με μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook αιχμές για τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Όπως τόνιζε μεταξύ άλλων «από την πρώτη στιγμή βρέθηκα και βρεθήκαμε αντιμέτωποι στην σταθερή άρνηση της κομματικής γραφειοκρατίας να συμβάλει στην μετεξέλιξη. Άρνηση που συχνά έπαιρνε τη μορφή της χυδαιότητας και του παραλογισμού» προσθέτοντας πως «άνθρωποι, ανεπάγγελτοι, παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν και το πιο απλό πολιτικό ζήτημα, κράδαιναν ένα «αριστερόμετρο» με το οποίο προσπαθούσαν να μετρήσουν τον ίσκιο του καθενός. Μόνο που μετρούσαν τη σκιά τους το πρωί και όλων των άλλων το βράδυ». Κατά τον ίδιο, «στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε και λειτουργεί μία φράξια, η οποία μοναδική στόχευση έχει την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην λογική ενός «καθαρού κόμματος» της δήθεν ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία σε κάθε προσπάθεια του κόμματος για ανάκαμψη, φρόντιζε με δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της να την ακυρώνει».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τάτσης είχε διαφωνήσει προεκλογικά με την δήλωση του Νίκου Φίλη για την μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης, κάνοντας λόγο για «πέμπτη φάλαγγα».