Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Mega με την Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε στην παραίτηση του Νίκου Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, έπειτα από το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Κυβερνήσαμε τα τέσσερα από τα 49 χρόνια της μεταπολίτευσης. Δεν φτιάξαμε εμείς το πελατειακό κράτος. Στα Τέμπη δεν έπρεπε να είχε συμβεί το δυστύχημα. Είναι λάθος να κάνουμε συμψηφισμούς Το Μάτι ήταν φυσική καταστροφή με κάκιστη κρατική, επιχειρησιακή διαχείριση. Στα Τέμπη είχαμε ανθρωπογενή καταστροφή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως: «Στην περίπτωση Τόσκα είχαμε την παραίτησή του αφότου διαχειρίστηκε όλη την εξέλιξη και αφότου απολογήθηκε στον ελληνικό λαό. Εδώ έχουμε την εξαφάνιση του κ. Καραμανλή όχι την παραίτηση. Έχουμε την εξαφάνιση ενός υπουργού που δεν έχει εμφανιστεί να δώσει εξηγήσει.

Στη μία περίπτωση είχαμε μία φυσική καταστροφή όπου παραιτήθηκε όχι για τα 9 Μποφόρ αλλά για την επιχειρησιακή διαχείριση».

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Mega»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» και στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, March 14, 2023