Ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα «χαριστεί» σε κανέναν έστειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το θέμα του «κινήματος της πετσέτας». Εξάλλου, νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων στις παραλίες, για την διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον «αέρα» του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στους ελέγχους που έχει δώσει εντολή να γίνουν.

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να μην γίνονται σεβαστά αυτά που και οι ίδιοι υπέγραψαν, δεύτερον, δεν γίνεται νοητό να ανεχόμαστε κάτι που αποβαίνει εις βάρος του τουριστικού προϊόντος της χώρας και τρίτον δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό κάτι το οποίο είναι πέρα από τις προβλέψεις του νόμου και του Συντάγματος» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην χαριστούμε σε κανέναν».

Σημειώνεται πως πριν λίγη ώρα σημειώθηκε η πρώτη νίκη για το «Κίνημα της Πετσέτας» καθώς αφαιρέθηκαν οι πρώτες ξαπλώστρες από την παραλία της Σάντα Μαρία στην Πάρο, λίγο μετά την εντολή του Κωστή Χατζηδάκη να γίνουν έλεγχοι στις επιχειρήσεις.