Την πρώτη νίκη του πέτυχε το «κίνημα της πετσέτας», καθώς αφαιρέθηκαν οι πρώτες ξαπλώστρες από την παραλία της Σάντα Μαρία στην Πάρο, λίγο μετά την εντολή του Κωστή Χατζηδάκη να γίνουν έλεγχοι στις επιχειρήσεις.

Σε ανάρτηση στο Facebook που έκανε μέλος της ομάδας Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, δημοσίευσε φωτογραφίες όπου διακρίνεται η παραλία να είναι άδεια από τις ξαπλώστρες των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σε ένα μόνο μέρος, καθώς στο βάθος διακρίνεται ότι μερικά μαγαζιά διατηρούν ακόμη τις ξαπλώστρες, άγνωστο όμως αν αυτό είναι νόμιμες ή παράνομες.

Σημειώνεται, ότι το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως θα γίνουν έλεγχοι είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, ο Χρήστος Γεωργούσης, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, όπου δήλωσε πως «κάποιοι από αυτούς ομολογούν ότι δεν έχουν άδεια. Ας έρθει η Αστυνομία να μας συλλάβει είπε κάποιος στη Σάντα Μαρία και πήγε η Αστυνομία μετά από τρεις μέρες και τον συνέλαβε. Δεν έχουν άδεια. Απλώς στηριζόμαστε στη μεγάλη ανοχή του Δήμου, στον οποίο δήμαρχο έστειλα ένα γράμμα ότι όλες οι παραλίες είναι κατειλημμένες και αυτές που λέει ελεύθερες είναι υπό κατάληψη, γιατί σχεδιάζουν διάφορα για μια καντίνα όπου θα φέρουν θηριώδη φορτηγά με θηριώδεις πολυθρόνες και θα τις απλώσουν, αφού δεν τους κάνει κανείς έλεγχο».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παραλία της Σάντα Μαρία, από τη στιγμή που απομακρύνθηκαν οι ξαπλώστρες: