Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς μίλησε στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» του Attica TV για τα διαδικαστικά της εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την προσπάθεια διεύρυνσης και μετασχηματισμού του κόμματος και για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει το κόμμα κατά τη γνώμη του.

«Θα γίνει ένα debate», δήλωσε ο Νίκος Παππάς και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για αυτό ερωτηθείς για το θέμα.

«Θα γίνει δυστυχώς ένα debate, νομίζω θα έπρεπε να αξιοποιήσουμε και αυτές τις ημέρες για να συζητήσουμε», δήλωσε σχετικά, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει γιατί αποφασίστηκε να μην γίνουν δύο debate των υποψηφίων για τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς πότε θα γίνει το debate, απάντησε ότι αυτό «δυστυχώς» θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τη διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

«Από το 2019 και μετά διστάσαμε. Δεν δικαιολογείται να έχουμε διστάσει τόσο πολύ να αλλάξουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ των εκλογών του 2019 έκανε μια καθοριστική δήλωση, ιστορικών διαστάσεων. Είπε ότι το 32% είναι μια εντολή και προς εμάς για μετασχηματισμό και η αλήθεια είναι πως αυτός ο μετασχηματισμός κοντοστάθηκε. Μάγκωσε σε μια διαδικασία ισορροπιών που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πραγματικές», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Παππάς.

«Τιμή μου και καμάρι μου που έχω καταδικαστεί»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Attica TV λόγω της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε στον Νίκο Παππά πως η «απέναντι πλευρά» θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα ότι έχει καταδικαστεί από το ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Απαντώντας, ο πρώην υπουργός τόνισε δύο φορές «Τιμή μου και καμάρι μου» και συμπλήρωσε: «Εγώ συγκρούστηκα με συμφέροντα. Προάσπισα το δημόσιο συμφέρον. Έφερα λεφτά στα δημόσια ταμεία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι μπορεί να κρίνει και ο κόσμος».

Ο προοδευτικός κόσμος, συνέχισε ο Νίκος Παππάς, πρέπει να γνωρίζει ότι «δεν υπάρχει δρόμος σπαρμένος με ροδοπέταλα σε έναν ευχάριστο απογευματινό περίπατο προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Θα είναι ένας δρόμος δύσκολος. Θα είναι ένας δρόμος με συγκρούσεις πολλές φορές και με την ΝΔ και με τα συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετεί. Και θα πρέπει να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι αυτές τις συγκρούσεις είμαστε έτοιμοι να τις κάνουμε».