Για την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου από κοινού σε Ελλάδα και Τουρκία, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου υπουργείου Άμυνας Τουρκίας, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Zεκί Ακτούρκ, μίλησε και για δίκαιη αξιοποίηση του πλούτου στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και σε τουρκία, με το Αιγαίο να γίνεται θάλασσα ειρήνης για τις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, ο Zεκί Ακτούρκ τόνισε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με το τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των συνόρων μας, προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας ‘στην γαλάζια πατρίδα και στην πατρίδα των αιθέρων’.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο , με αποφασιστικότητα συνεχίζουν να προστατεύουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας αλλά και τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Ευχή μας είναι, την προσεχή περίοδο να συνεχιστεί η θετική δυναμική που έχουμε πετύχει στις διμερείς σχέσεις μας τους τελευταίους μήνες, η διατήρηση διαύλων διαλόγου. Επίσης ευχόμαστε τη δίκαιη αξιοποίηση του πλούτου της περιοχή έτσι ώστε οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας να ζουν ειρηνικά με ευημερία και ασφάλεια και το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».