Στην ανάγνωση και τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως στην Ολομέλεια της Βουλής έδωσε το παρών ο Κυριάκος Βελόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (6/7). Μάλιστα, λίγο μετά τις 9 και μισή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε στο βήμα για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου.

Λεπτά πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, όμως, ο Κυριάκος Βελόπουλος θέλησε να απευθυνθεί απευθείας στους υπουργούς της κυβέρνησης που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στις θέσεις τους. «Επειδή πιέζει και ο χρόνος θα ήθελα να πάμε στο πλαίσιο μετά τις εκλογές. Κατά την άποψη μας είναι ένα πολύ κακό πλαίσιο. Ο πρωθυπουργός είναι ηγεμών κατά την άποψη του, κατά την δική μας όχι. Φοβάμαι ότι θα έχουμε μια αυταρχική, απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική. Αυτό σκέφτονται, αυτό οραματίζονται, πιστέψτε με. Με το χαμογελάκι του… Κοιτάξτε τους! Κοιτάξτε τους! Τι χαμόγελο ο κ. Βορίδης! Αυτό το αλαζονικό, ξέρετε, το μπλαζέ… Το μπλαζέ… Το ‘χετε, το ‘χετε! Δεν είναι κακό».

«Εσύ είσαι από χωριό, Χαρδαλιά! Είσαι από επαρχία, άστο! Άστο! Και ‘γω, και ‘γω» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης όταν μίλησε (σ.σ. με κλειστό μικρόφωνο) ο Νίκος Χαρδαλιάς με ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο Μάκης Βορίδης, να χαμογελούν στο άκουσμα.

«Εσύ γιατί πετάγεσαι τώρα; Εσένα είπα; Δεν κρύβεσαι κιόλας! Όχι, το μπλαζέ το έχετε» συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, κ. Τασούλα να υπογραμμίζει λιτά τα εξής: «Μην απαντάτε, μην απαντάτε».

«Λέω πως το έχετε, δεν είναι κακό. Είναι και φίλος μας ο Χαρδαλιάς, ελικοπτεράς» τόνισε, εν συνεχεία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να συνεχίσει την πρώτη του ομιλία με τη νέα σύνθεση της οκτακομματικής πλέον Βουλής, όπως αυτή δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου.