Με το χαμόγελο στα χείλη εμφανίστηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του κόμματός της.

«Θα είμαστε η αξιωματική και η μοναδική αντιπολίτευση» τόνισε η άλλοτε Πρόεδρος της Βουλής, ενώ σημείωσε ακόμα πως «αν είμαστε 8 ή 9 βουλευτές, εγώ κάνω για 100».

Η δήλωση της: «Μπράβο σε όλους και όλες μας. Απόψε έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε και να χαμογελάμε πλατιά. Αντέξαμε μια ανέντιμη πρωτοφανή επίθεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να έχουν εκπροσώπηση μέσα στη Βουλή. Υπεραπιστήκαμε την ελπίδα και την προσδοκία των πολιτών και οι πολίτες υπερασπίστηκαν την ελπίδα τους, την προοπτική η Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται μέσα στη Βουλή, η Βουλή να έχει Ζωή και η Βουλή να έχει μέσα τους πολίτες.

Γιατί εμείς, ρωτήσαμε τους πολίτες. Θέλεις να είσαι εσύ στη Βουλή; Και οι πολίτες μας απάντησαν ναι. Και πιστεύω ότι βλέποντας ακόμα περισσότερο την Πλεύση Ελευθερίας μέσα στη Βουλή, θα απαντήσουν ναι με τρόπο ηχηρότερο γιατί η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι μέσα στη Βουλή η αντιπολίτευση που δεν θα υπάρξει από κανένα άλλο κόμμα. Θα είμαι η υπεράσπιση των πολιτών και αν είμαστε 8 ή 9 βουλευτές, εγώ κάνω για 100 και οι υπόλοιποι κάνουν ο καθένας για άλλους 20. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα κάθε κυβερνητική καταχρηστική πρωτοβουλία. Οι πολίτες αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν την ελπίδα τους. Οι πολίτες αποφάσισαν ότι στη Βουλή πρέπει να υπάρχει γυναίκα αρχηγός κόμματος.

Και οι πολίτες αποφάσισαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και τους Έλληνες πολίτες. Έχω υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Θα το κάνουμε με συμμάχους τους πολίτες που θα τους φέρνουμε μέσα στη Βουλή με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες με κάθε ευκαιρία. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε και εμείς ό,τι λέμε το κάνουμε. Αυτό που ξεκινάει σήμερα, είναι η απαρχή. Θα έχουν οι πολίτες την ευκαιρία να δουν μια αντιπολίτευση τέτοια που δεν έχει ξαναδεί η Βουλή.  Θα είμαστε η αξιωματική και η μόνη αντιπολίτευση».