Σε οξείς και αιχμηρούς τόνους ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος στον ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία παρομοίωσε τον εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο με τον διαγραφέντα βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

«Tα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τονίζει: «Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι “25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί”, που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση».

Υπογραμμίζει ότι «ο πανικός δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι έχουν θέσει ψηφιακούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μιντιακούς βραχίονες στην υπηρεσία τους. «Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου», καταλήγει με αιχμές η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.