Με τη διήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη αλλά και την σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για προγραμματικά ζητήματα η προεκλογική περίοδος έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ξεκινήσει για τα καλά. Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη. Η ΝΔ προσπαθώντας να επιτύχει τον στόχο της ισχυρής αυτοδυναμίας, βάζει στο παιχνίδι όλα τα στελέχη της σε μια καλά οργανωμένη εκστρατεία χωρίς προηγούμενο.

Από το Σάββατο 3 Ιουνίου στη μάχη ρίχνονται και όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Το πρόγραμμα περιοδειών έχει εκπονήσει ο ίδιος ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας Νίκος Χαρδαλιάς και μάλιστα φέρει την κωδική ονομασία «Μπλε Γεράκια».

Από κοινού με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη έχουν καταλήξει στην δημιουργία 65 κλιμακίων από 50 στελέχη του κόμματος που θα κάνουν περίπου 140 επισκέψεις, καλύπτοντας 500 πόλεις και χωριά ανά τη χώρα. Με αυτό το σχέδιο σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς δεν θα μείνει περιοχή της χώρας που να μην την επισκεφθούν.

Όλα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 από την Κεφαλονιά. Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη θα επισκεφθούν το όμορφο νησί του Ιονίου την μονοεδρική Κεφαλονιά, ενώ Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος θα βρεθούν στον Έβρο.

Νίκος Δένδιας - Νέα Δημοκρατία

Ο Μάκης Βορίδης θα βρεθεί σε Φλώρινα, Γρεβενά, Κιλκίς και Πιερία και όχι τυχαία καθώς εκεί η ΝΔ είχε διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά της.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, θα μεταβεί σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Καστοριά και Πέλλα αλλά και στο Άγιο Όρος όπως και ο Θάνος Πλεύρης.

Άδωνις Γεωργιάδης

Από το Κιλκίς θα περάσει και ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος όμως θα επισκεφθεί και γνώριμα μέρη σ’ εκείνον όπως τη Λέσβο.

Στον ακριτικό Έβρο και κυρίως στη Ροδόπη που είναι η μόνη περιφέρεια που δεν έγινε μπλε θα βρεθούν Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έπαιξε κομβικό ρόλο θα επισκεφτεί μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά την Μαγνησία και την Λάρισα. Με τον Γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη θα μεταβούν στην Δράμα.

Στις Κυκλάδες και την Ξάνθη θα μεταβεί η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Νίκη Κεραμέως θα βρεθεί σε Ζάκυνθο, Κοζάνη, Μεσσηνία και Αχαΐα, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας σε Δωδεκάνησα και Ιόνια Νησιά. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα πάει στην Καβάλα και την Καρδίτσα, ενώ ο Νίκος Παπαθανάσης στην Κοζάνη.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα πάει στην Κρήτη παρέα με τον Γιώργο Καράγιαννη, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε Αχαϊα, Ηλεία, Πιερία και Ημαθία.

Στο επίκεντρο βεβαίως θα βρεθεί η Α Θεσσαλονίκης προκειμένου ν ανέβουν τα ποσοστά της ΝΔ. Θα την επισκεφθούν ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γιώργος Καραγιάννης.

Στελέχη που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο Γιώργος Καραγιάννης, ο Γιώργος Αμυράς και ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα περάσουν τα στενά του Ευρίπου.

Η Κρήτη ήταν μόνο η αρχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει παράλληλα με τις περιοδείες και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Σήμερα θα εμφανιστεί στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα. Την Παρασκευή θα βρεθεί στην Κορινθία όπου θα επισκεφτεί το Λουτράκι αλλά και την Κόρινθο.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα βρεθεί με τον γιο του Κωνσταντίνο στο Άγιο Όρος ενώ προγραμματίζεται και περιοδεία του στην Β’ Πειραιώς.