Από το Περιστέρι ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αυτή την ώρα μιλά σε συγκέντρωση πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε ότι την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Δυτική Αθήνα ζήτησε να «βαφτεί γαλάζια» αλλά τελικά «βάφτηκε όλη η Ελλάδα γαλάζια», όπως είπε.

«Στην πρώτη επίσημη προεκλογική μου ομιλία μετά την διάλυση της Βουλής θέλησα να βρεθώ εδώ στο Περιστέρι και να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς», τόνισε.

Σήμερα, τόνισε, γιορτάζουμε άλλη μια μεγάλη νίκη στην ιστορία της παράταξής μας. Πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση κόμμα αυξάνει το ποσοστό του και τον αριθμό ψήφων και για πρώτη φορά μετά το 1974 έχει διπλάσιες ψήφους σε σχέση με τον δεύτερο.

«Που είναι άραγε όλοι αυτοί που έλεγαν ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι;», διερωτήθηκε.

Οι πολίτες επιβράβευσαν τον προγραμματικό μας λόγο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τον διχασμό. Ηττήθηκε ο διχασμός και νίκησε η ενότητα», είπε μεταξύ άλλων.

«Το μόνο που ενδιαφέρει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμα ότι το κόμμα του μίλησε για τα πραγματικά προβλήματα και δεν είδε τη νεολαία σαν μια καύσιμη ύλη για τον λαϊκισμό. «Εμείς σκύψαμε πάνω στα προβλήματα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και αποδείξαμε ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη του τόπου», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η Δυτική Αθήνα επιβράβευσε το κόμμα του.

«Δεν ξέρω καν αν το έπαιζε το στοίχημα, 12 μονάδες μπροστά στην Δυτική Αθήνα, είπε και πρόσθεσε ότι κάποιοι εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται γιατί έχασαν. Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί δεν είχαν καταλάβει ότι η κοινωνία έχει αλλάξει. Το αποτέλεσμα αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Η κάλπη θα είναι άδεια. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος. Όλα ξεκινούν από την αρχή. Και θέλω να σας ζητήσω να δώσουμε μαζί την μάχη για την παράταξη μας και μόνο. Για να είμαστε οι νικητές στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Αυτή η νίκη θα βάλει τέλος σε έναν κύκλο αβεβαιότητας που μας έβαλε η αντιπολίτευση με την απλή αναλογική. Σήμερα, η χώρα θα είχε ήδη κυβέρνηση αν δεν ήταν η απλή αναλογική», τόνισε.

Ενδεχομένως το βράδυ της 25ης Ιουνίου ο πήχης να ανεβαίνει όσο μπαίνουν στην Βουλή και άλλα κόμματα, τόνισε και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση για να κάνει πράξη τις αλλαγές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο γούρι του τον μικρό Μάξιμο ο οποίος «θα μας βοηθήσει» όπως είπε «να επιστρέψουμε στο Μαξίμου».

Μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία χρειάζεται η χώρα γιατί αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι ποιος θα πάρει περισσότερες ψήφους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση. Μας λένε ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν τους ενδιαφέρει γιατί θέλουν να είναι στην αντιπολίτευση. 

Η δεύτερη 4ετια θα είναι μια εποχή αναγέννησης του ΕΣΥ

«H Τουρκία έχει σήμερα κυβέρνηση και πρόεδρο και εμείς δεν έχουμε αλλά θα έχουμε στις 26 Ιουνίου γιατί ζητούμενο είναι η σταθερότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Επίσης», τόνισε, «η πολιτική δεν γίνεται με συνθήματα, ύβρεις και tweets αλλά με αντιπαράθεση προγραμμάτων. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η επενδυτική βαθμίδα αφορά όλες και όλους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να δρομολογήσουμε επενδύσεις. Εμείς θα πάμε τον μέσο μισθό στα 1500 ευρώ και τον κατώτατο στα 950», είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι «δεν θα ξανατσακίσουμε εμείς τους ελεύθερους επαγγελματίες με το νόμο Κατρούγκαλου. Την επόμενη 4ετια οι φόροι θα μειωθούν και άλλο και το τέλος επιτηδεύματος θα είναι παρελθόν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι η δεύτερη 4ετια θα είναι μια εποχή αναγέννησης του ΕΣΥ. Είπε ακόμα ότι το Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας θα γίνει κέντρο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας.

Αναφέρθηκε επίσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το οποίο όπως είπε «βρίσκει ήδη τα πατήματά του αλλά θα ενισχυθούν και τα σχολεία. Μέχρι του χρόνου θα έχουν μπει 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία, νηπιαγωγείο από τα 4 αλλά και στήριξη της εργαζόμενης μητέρας».

Για την υπογεννητικότητα είπε ότι θα αντιμετωπιστεί με το πως θα στηριχθούν οι οικογένειες με περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με Νταντάδες της Γειτονιάς. «Η οικογένεια να ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί από το κράτος», είπε.

Η Ελλάδα πάντα θα τείνει χείρα φιλίας στην Τουρκία

Για την εξωτερική πολιτική είπε ότι η γειτονιά μας δεν θα γίνει πιο εύκολη. «Εξέφρασα ήδη στον Πρόεδρο Ερντογάν δημόσια τα συγχαρητήριά μου και θα μιλήσω και μαζί του τις επόμενες ώρες. Η Ελλάδα πάντα θα τείνει χείρα φιλίας στην Τουρκία αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά τα όρια που κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει. Και οι διαφορές λύνονται με βάση το διεθνές δίκαιο», τόνισε. Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και το Λιμενικό θα εξακολουθεί να φυλάει τα θαλάσσια σύνορά μας, είπε ακόμα.

Όχι στον εφησυχασμό, όχι στην αλαζονεία – Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον εφησυχασμό», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας: «Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι εκλογές έχουν κριθεί αλλά πείτε τους ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε».

Αναφέρθηκε επίσης στη Ροδόπη που έμεινε ροζ λέγοντας ότι «και αυτή μπλε θα την κάνουμε. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία προσερχόμαστε με τον αέρα του νικητή αλλά με σεμνότητα και βαριά την ευθύνη και δεν θα δεχθώ κανένα φαινόμενο αλαζονείας. Δεν θέλουμε περιφρόνηση των αντιπάλων, δεν μας ταιριάζουν εμάς αυτά. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την Ελλάδα. Όπως το 2019 έτσι και σήμερα θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».