Στο νέο στρατηγείο του στην οδό Πειραιώς θα βρίσκεται καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους στενούς του συνεργάτες καθώς η χώρα εισέρχεται ξανά σε προεκλογική τροχιά μέχρι τις εκλογές της 25 Ιουνίου. Χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 16:30 παρέδωσε τα «κλειδιά» του Μεγάρου Μαξίμου και τον ογκώδη μπλε φάκελο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και αναχώρησε για τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο όπου τον υποδέχθηκαν στελέχη του κόμματος αλλά και εργαζόμενοι, ενώ στάση έκανε και στο κυλικείο λέγοντας σε χαλαρή διάθεση: «θα είμαι πλέον εδώ καθημερινά για να επιβλέπω τη δουλειά».

Έτσι, ο καθιερωμένος πρωινός καφές από σήμερα θα γίνεται στις 09:00 στον 3ο όροφο της οδού Πειραιώς, οπού και θα χαράσσεται μέρα μέρα ο οδικός χάρτης των 30 ημερών, καθώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομάδα του η κάλπη αντιμετωπίζεται ως άδεια και καλούνται όλα τα γαλάζια στελέχη να συστρατευτούν για να πείσουν τους πολίτες ότι η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή της ΝΔ, καθώς έχει πρόγραμμα και σχέδιο για το μέλλον και για αυτό με την ψήφο τους θα επιλέξουν μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις καίριες για τη χώρα.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε στο Newsbeast, «ξεκινάμε και πάλι από την αρχή» επισημαίνοντας ότι το προβάδισμα 20 μονάδων στην κάλπη της απλής αναλογικής που κατέγραψε η ΝΔ θέλει προσοχή και σωστή διαχείριση, γιατί εγείρεται ο κίνδυνος του εφησυχασμού σε εσωκομματικό επίπεδο αλλά και της χαλαρής ψήφου από πλευράς εκλογικού σώματος. Στόχος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ να στείλει το μήνυμα στην κοινωνία ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να αναλάβει τα ηνία ο πιο άξιος, ο πολιτικός αρχηγός που μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα σε πρόοδο, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Για το λόγο αυτό το βασικό αφήγημα της ΝΔ δεν θα αλλάξει, απλά θα επιχειρηθεί να επικοινωνηθεί περισσότερο το γαλάζιο προεκλογικό πρόγραμμα με έμφαση στη βελτίωση του μισθολογικού καθεστώτος των πολιτών, την αναμόρφωση του ΕΣΥ, την αξιοκρατία στο Δημόσιο και τη στοχευμένη μείωση των φόρων.

Με τη βαλίτσα ανά χείρας

Τελετή παραλαβής παράδοσης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Και μπορεί η Πειραιώς να έχει μετατραπεί σε ορμητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast καταρτίζεται ήδη από τους συνεργάτες του ένα ιδιαίτερα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών (εντός και εκτός Αττικής), το οποίο από την προσεχή Δευτέρα θα αρχίσει να υλοποιείται με αφετηρία τη Δυτική Αθήνα, όπου η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της κατά 7,7 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 15,89 μονάδες σε σχέση με το 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ επικράτησε και στους επτά δήμους -Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει στις 30-31 Μαΐου διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, καθώς για πρώτη φορά και οι 4 νομοί βάφτηκαν γαλάζιοι, με τον πρόεδρο της ΝΔ να πετυχαίνει το προσωπικό αυτό του στοίχημα. Τέλος, τρίτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι – 2,3 Ιουνίου – η Θεσσαλία, με δεδομένο ότι σε κάποιες περιοχές η ΝΔ πέτυχε ποσοστά πάνω και από το πανελλαδικό της (Τρίκαλα – 45%, Μαγνησία 45,59% κ.λπ.), γεγονός που δείχνει ότι και ο αγροτικός κόσμος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη γαλάζια παράταξη, καθώς δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.