Αλλαγή φρουράς σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και προέδρου του ελεγκτικού συμβουλίου Ιωάννη Σαρμά, η οποία θα γίνει στις 16:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί με το επιτελείο του στην Ηρώδου Αττικού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «μετακομίζει» στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπου θα βρίσκεται πλέον το στρατηγείο του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. «Προσδοκώ, ελπίζω, εύχομαι να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής για μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, όπως οι μισθοί, η παιδεία και η υγεία.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του είναι να ξεκινήσει άμεσα η νέα γαλάζια προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα «πατήσει» στις ράγες της προηγούμενης, δηλαδή στο θετικό αφήγημα, τους χαμηλούς τόνους και την προβολή του κυβερνητικού σχεδίου για την επόμενη τετραετία. Η σαρωτική νίκη της ΝΔ στις εκλογές της απλής αναλογικής δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί: α) χαλαρή ψήφος β) διαρροές γ) σιγουριά της επικράτησης.

«Το βασικό ζητούμενο είναι πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Έχω πλήρη συναίσθηση των υψηλών ποσοστών που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία και της ανάγκης οι πολίτες να προσέλθουν και πάλι στην κάλπη, της 25ης Ιουνίου, και να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή την οποία ήδη έχουν κάνει» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, τονίζοντας ότι κατά τη νέα προεκλογική περίοδο που ξεκινά τη Δευτέρα θα επιχειρήσει να μιλήσει στους πολίτες πιο προγραμματικά με έμφαση στην οικονομία, καθώς στόχος του είναι να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, να μειωθεί η ανεργία, να συνεχιστούν οι επενδύσεις, να μειωθεί στοχευμένα η φορολογία και να αξιοποιηθούν καλύτερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Νέος κύκλος περιοδειών

Άμεσα, πιθανότατα από την Τρίτη ο πρωθυπουργός και τα γαλάζια στελέχη ξεκινούν νέο κύκλο περιοδειών και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο χάρτης έχει αρχίσει να καταρτίζεται, καθώς αναμένεται να επισκεφτεί και περιοχές που δεν πήγε στην πρώτη προεκλογική περίοδο. Πρώτος σταθμός η Κρήτη, η οποία για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση βάφτηκε γαλάζια, με τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί και στους τέσσερις νομούς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει το προσωπικό του στοίχημα επικράτησης της γαλάζιας παράταξης. Παράλληλα, ειδικό βάρος θα δοθεί και στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο την ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ και της συγκράτησης των διαρροών στα δεξιά της

Στο ραντάρ της Πειραιώς βρίσκεται το κόμμα «Νίκη», καθώς παραλίγο να αγγίξει το όριο εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2,9%, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά σε περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας. Η είσοδος στη Βουλή ενός έκτου κόμματος θα αυξήσει τον πήχη της αυτοδυναμίας και θα μειώσει των αριθμό των εδρών του πρώτου κόμματος, συνεπώς η αποδυνάμωση των ποσοστών της «Νίκης» στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στις προτεραιότητες της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τους πολίτες να αναλογιστούν στην πράξη, εάν – όπως είπε- αξίζει πραγματικά να δώσουν την ψήφο τους σε κόμματα τα οποία μπορεί να μην έχουν δοκιμαστεί, κόμματα διαμαρτυρίας που ουσιαστικά δεν έχουν να εισφέρουν πολλά στη διακυβέρνηση της χώρας, ή αν θέλουν να συνταχθούν με ένα μεγάλο πατριωτικό προοδευτικό μέτωπο, το οποίο έχει αποδείξει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται τον υπεύθυνο πατριωτισμό.