Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα την κεντρική ομιλία της προς τους ετεροδημότες η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι πολίτες έχουν πλέον τον λόγο προκειμένου να μην επιτρέψουν στη χώρα να γυρίσει πίσω στο χθες ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να παλεύει για τους Κυκλαδίτες και τον τόπο της. «Στηρίζομαι σε εσάς, τους απλούς ανθρώπους των νησιών, θέλω να μου δώσετε τη δύναμη να δουλέψω για τα προβλήματά της περιοχής μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα προέβη σε αποτίμηση του κοινοβουλευτικού της έργου και ευχαρίστησε θερμά όσους τη στηρίζουν με την παρουσία τους. Παράλληλα προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο με τους γονείς της ενώ αναφέρθηκε και στον εκλιπόντα αδελφό της που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2022 μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα στη Βούλα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αρκετά σημαίνοντα στελέχη από το χώρο της ναυτιλίας καθώς επίσης και δεκάδες φορείς των Κυκλάδων. Η κ. Μονογυιού μίλησε μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι έχει επισκεφθεί αμέτρητες φορές τα νησιά της εκλογικής της περιφέρειας και κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί σε κυβερνητικό επίπεδο, επισκέπτεται το αρμόδιο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να του θέσει το ζήτημα. Μάλιστα χαριτολογώντας είπε πως όταν τη βλέπει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο γραφείο του, της λέει «πάλι εδώ είσαι εσύ;».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που επιτελεί το καθήκον του υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σώζοντας δεκάδες ταλαιπωρημένες ζωές ανθρώπων που επιχειρούν να έρθουν στη χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο. Μίλησε επίσης και για τη στελέχωση με καθηγητές σε σχολεία της περιφέρειάς της, παραδεχόμενη ωστόσο πως χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν στον τομέα της εκπαίδευσης, αρκετά από τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Σε εθνικό επίπεδο επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία αποτελεί δύναμη ευθύνης και σταθερότητας» που «δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο οι θυσίες των πολιτών. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι παρούσα δίπλα στους νησιώτες, όπως είμαι και όλα αυτά τα χρόνια».

Με το κλείσιμο της ομιλίας της, χαιρέτισε έναν προς έναν όλους τους παριστάμενους και υποσχέθηκε ότι η πόρτα του γραφείου της θα είναι πάντα ανοικτή για όλους.