«Η ανάπτυξη της Ελλάδας σήμερα είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ έχουμε και τρεις φορές μεγαλύτερη ανάπτυξη σε σχέση με τη Γερμανία. Αυτό λέει πολλά για το τί μπορεί να κάνει αυτός ο τόπος όταν έχει σωστή καθοδήγηση από μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πολιτικό του γραφείο, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας, με κοινό τους ετεροδημότες της εκλογικής του περιφέρειας που βρίσκονται στην Αττική.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου που παρήχθη την προηγούμενη τετραετία, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022 η τιμή της κιλοβατώρας από 11 λεπτά του ευρώ, έφθασε στα 85 λεπτά, αυξήθηκε οκτώ φορές. Ένας λογαριασμός ρεύματος που ερχόταν 200 ευρώ το δίμηνο, εάν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα στήριξης, θα ερχόταν 1.600 ευρώ το δίμηνο. Και μετά την ενεργειακή κρίση ήρθε και η πληθωριστική κρίση με την ακρίβεια».

Το μέλος της απερχόμενης κυβέρνησης είπε επίσης πως ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης, ο Κουτσούμπας ή ο Βαρουφάκης θέλουν το καλό της Ελλάδας, αλλά «μπορούν να το πετύχουν; Η ανάπτυξη στην χώρα ήρθε χάρις στην πολιτική που ασκήσαμε, παρά τα προβλήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία και της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μετά τις εκλογές θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα, που θα ανοίξει ο ορίζοντας για την επόμενη οκταετία και όχι για την επόμενη τετραετία». Συνέχισε επίσης σημειώνοντας πως «τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά και ο πολιτικός δεν πρέπει ποτέ να πανηγυρίζει και να εφησυχάζει. Προφανώς έχουμε κάνει και λάθη. Αλλά ο πολιτικός θα πρέπει να αναγνωρίζει τα σφάλματα και τα λάθη του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνδρας που αναγνωρίζει πρώτος απ’ όλους τα λάθη. Παρόλα τα λάθη όμως, σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο δυνατή και στέκεται καλύτερα στον κόσμο σε σχέση με το 2019».

Πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει άνθιση στην ανοικοδόμηση ακινήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα Τρίκαλα αυτή τη στιγμή σηκώνονται 60 οικοδομές και δεν υπάρχουν χέρια για να δουλέψουν σε αυτές. Σήμερα με τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης έχουμε πετύχει τεράστια βήματα». Ακολούθως υπογράμμισε ότι στα Τρίκαλα έχουν ενταχθεί να πραγματοποιηθούν 80 έργα πνοής ύψους 180.000.000 ευρώ, όπως είναι η ανάπλαση της παλαιάς πόλης των Τρικάλων, η ανάδειξη του λόγου προφήτη Ηλία, οι υποδομές επεξεργασίας λυμάτων, η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου, η αισθητική αναβάθμιση της εισόδου Καλαμπάκας, η έξυπνη διάβαση πεζών στον δήμο Φαρκαδόνας η ανάπλαση της πλατείας δημαρχείου του δήμου Πύλης, τα δασοτεχνικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή, η τοποθέτηση ψηφιακών υδρομετρητών σε Οιχαλιά, Ταξιάρχες και Φαρκαδόνα, η ισόπεδη διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στον δήμο Μετεώρων, κ.λπ.

Το παρών στην κατάμεστη αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, έδωσαν εκτός από τους ετεροδημότες, μέλη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καθώς και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιώργος Στασινός. Και οι τρεις απηύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση.