Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Κόρινθο και έκανε περιοδεία στη πόλη, ενώ απηύθυνε ομιλία με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, όπου τόνισε ότι με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι οι πολίτες επιθυμούν ένα «δίκαιο αποτελεσματικό ισχυρό κράτος».

«Η μάχη που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας μέχρι τις 21 του Μάη είναι μία μάχη που αφορά τη ζωή μας» υπογράμμισε αρχικά και κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά που βλέπουν τις τελευταίες μέρες στα μέσα ενημέρωσης. «Να δίνετε σημασία στην καθημερινή επαφή με τους απλούς ανθρώπους στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς. Ένα είναι το συναίσθημα που κυριεύει πλέον τους πολίτες. Ότι ήρθε πια η ώρα να πούμε ως εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πιο σοβαρό όμως είναι αυτό που έρχεται, γιατί θέλω να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Είμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν ένα σχέδιο, την αναδιανομή του πλούτου και της περιουσίας της μεσαίας τάξης και των αδύναμων» είπε στη συνέχεια και υπογράμμισε ότι σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι η αναδιανομή του πλούτου και της περιουσίας της μεσαίας τάξης και των αδύναμων προς τους λίγους και ισχυρούς.

«Δεν μπορεί η κοινωνία να γίνει ζούγκλα», είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε «δεν μπορεί να ζήσουμε σε μια χώρα λεηλασίας, δεν μπορεί η μεσαία τάξη και οι αδύναμοι να γίνουν βορά στα χέρια των λίγων».

Έπειτα, επανέλαβε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο αποτελεσματικό ισχυρό κράτος δίπλα στον πολίτη».