Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης με τις πράξεις του θέτει τον εαυτό του εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου εμφανώς ενοχλημένοι, μετά και τη νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε λόγο για «βαθύ κράτος», στοχοποιώντας δημοσιογράφους, δικαστές, τραπεζίτες και τη διοίκηση της ΑΑΔΕ, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου να καταδικάσει τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast η ανάρτηση του Κρητικού πολιτικού στο Facebook έχει προκαλέσει έντονους εσωκομματικούς τριγμούς με αποτέλεσμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας να βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακοινώσει επίσημα ότι ο βουλευτής δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στα Χανιά, στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να γίνει την Τρίτη, που θα συγκληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Κατά πολλούς η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη.

Από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος ξεκαθαρίζεται ότι ο κ. Πολάκης με την σημερινή του ανάρτηση δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τις συλλογικές θέσεις και την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζει σημαίνων στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο του κόμματος με το οποίο επικοινωνήσαμε, «είναι αδιανόητο και αδικαιολόγητο λάθος του να στοχοποιεί με αυτό τον τρόπο προσωπικά δημοσιογράφους και δικαστές, ιδίως όταν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν της βουλευτικές εκλογές. Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση που αφορά τον τρόπο που κινείται το καθεστώς Μητσοτάκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Μάλιστα πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται εάν ο κ. Πολάκης έχει αποφασίσει τελικά να μείνει από μόνος του εκτός ψηφοδελτίων, και να προβεί σε «ηρωική έξοδο», από τη στιγμή που δεν του έκαναν το χατίρι να ενταχθεί ως υποψήφιος στα Χανιά και ο καλός του φίλος Μιχάλης Χαιρετάκης.