Σας αρέσει να μαδάτε την μαργαρίτα ή βαριέστε; Νομίζω κάπως έτσι πρέπει να νοιώθουν όλοι που ασχολούνται από διάφορα πόστα με τις βουλευτικές εκλογές, ενώ οι νυν βουλευτές και οι υποψήφιοι έχουν κυριολεκτικά φθάσει στα όριά τους με το γαϊτανάκι που γίνεται για το χρόνο των εκλογών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως από τη Φλώρινα σήμερα το πρωί μας είπε ότι θα γίνουν την Άνοιξη. Λογικό, αφού σε δυο εβδομάδες τελειώνει ο Φεβρουάριος και μπαίνουμε στην Άνοιξη. Από εκεί και πέρα έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι όλες οι ημερομηνίες είναι ανοικτές με επικρατέστερη την Κυριακή των Βαΐων την 9η Απριλίου, όπως έλεγαν νωρίς το πρωί, στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Δυτική Μακεδονία.

Αρκετές οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και πολλοί αναζητούν να δουν τι έχει συμβεί και εάν αυτό προμηνύει κάτι για το μέλλον και ειδικά μετά τις εκλογές. Ως εκ τούτου, μια ερώτηση που έχει τεθεί στην πολιτική αγορά είναι πως άνοιξε η πόρτα της ΝΔ στον Σπύρο Καρανικόλα που από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην… αγκαλιά του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ο Σπ. Καρανικόλας, άνθρωπος του Ανδρέα Λοβέρδου τα τελευταία χρόνια, είχε καιρό ανοικτή γραμμή με τη ΝΔ. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που τα κυβερνητικά στελέχη πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου μιλούσαν με θετικά λόγια για τον νεαρό δικηγόρο. Τι έμαθα όμως για το πολιτικό προξενιό; Ρόλο προξενητή έπαιξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης. Επίσης, έμαθα ότι ρόλο διαδραμάτισε και ο στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο Βαγγέλης Πάνου που είχε πριν χρόνια κεντρική θέση στην ΟΝΝΕΔ.

Μεγάλη εσωκομματική συζήτηση για την πίτα του Άδωνι

Πάντως η κοπή της πίτας του πολιτικού γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη στο Mall προκάλεσε μεγάλη εσωκομματική συζήτηση. Πέρα από τον πολύ κόσμο, υπήρχε και παρουσία αρκετών βουλευτών και υπουργών και οι πιο μυημένοι έλεγαν ότι αυτό ήταν και ένα σαφές εσωκομματικό μήνυμα για τα μελλούμενα, αλλά κυρίως ότι ο Αδ. Γεωργιάδης είναι υπολογίσιμη δύναμη. Και ο νοών νοείτο.

Χθες το βραδάκι ανέβηκα για ποτό προς το Νέο Ψυχικό και εκεί στο Φάρο σαν κάτι να μου φώτισε και μπήκα σε ένα από τα μπαράκια της περιοχής. Και εκεί που λες, δεν μπορεί χαλαρά θα είναι, καθ’ ότι Δευτέρα, εντούτοις όμως συνάντησα έναν παλαιό Πασόκο που είχε έρθει από την εκδήλωση του πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στην Παλαιά Βουλή, ο οποίος ενδιαφέρεται εκ νέου για την περιφέρεια και δηλώνει υποψήφιος. Τι μου είπε όμως ο Πασόκος; Εκτός από τα κουτσομπολιά για την εκδήλωση για την Αττική και επειδή ήμασταν και στα βόρεια μου ανέφερε τι γίνεται στην εκλογική περιφέρεια του βόρειου τομέα της Β’ Αθηνών στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το ωραίο που μου είπε ήταν για το νέο διδυμάκι που πλασάρετε στις εκδηλώσεις και θα παίξει και δισταυρία στις εκλογές, σε μια περιφέρεια που είναι επίσης μεταξύ άλλων υποψήφια η Κατερίνα Μπατζελή, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Πάνος Βλάχος, κ.α. Ποιο είναι το δίδυμο; Αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου. Η συγκεκριμένη δυάδα έχει προκαλέσει ευρύτερες συζητήσεις μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και πολλά λέγονται για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Την Πέμπτη θα συναντηθούν δύο «εχθροί»

Μαθαίνω ότι θα γίνει μια συνάντηση την προσεχή Πέμπτη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δυο «εχθροί» από το παρελθόν θα βρεθούν και θα πουν πολλά. Θα πρόκειται για μια συνάντηση με πολιτικοοικονομικό περιεχόμενο που θα κάνει θραύση και πολλά θα ειπωθούν. Περισσότερα σε άλλο σημείωμα!

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μαθαίνω ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την εξέλιξη που υπάρχει και στα δυο ειδικά δικαστήρια, τόσο για τον Νίκο Παππά όσο και για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι απαλλακτικές προτάσεις της εισαγγελέως για τους δυο πρώην υπουργούς του Αλ. Τσίπρα καταρρίπτουν, όπως λένε οι συνεργάτες του, το κυβερνητικό αφήγημα και δίνουν άλλη διάσταση στο πολιτικό παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη.

Επί τη ευκαιρία να σας πω ότι στο αρχικό στάδιο τον Δ. Παπαγγελόπουλο είχε αναλάβει ο Δημήτρης Τσοβόλας που πέθανε τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο και η κόρη του η Λυδία. Την προσεχή Κυριακή, η οικογένεια του Δ. Τσοβόλα, οι συνεργάτες, οι συγγενείς και οι φίλοι, θα τον τιμήσουν με το ετήσιο μνημόσυνο που όπως έμαθα θα γίνει στις 11 π.μ. στο Πρώτο Νεκροταφείο.

Η πρώτη παρτίδα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Και επειδή σας αναφέρω για το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σας ενημερώσω για όσους έχουν αγωνία, ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο τελικά θα έχουμε την πρώτη παρτίδα με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών. Ήταν προγραμματισμένο για χθες, αλλά η είδηση του θανάτου του βουλευτή και πρώην υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού πάγωσε τα πάντα, όπως και την περιοδεία στη Θεσσαλία με αιχμή τα αγροτικά θέματα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Το πράσινο φως θα δοθεί το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα ανακοινωθεί περίπου το 70% των ψηφοδελτίων, στα οποία θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις. O Aλ. Τσίπρας απόψε το βράδυ επέλεξε να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha και στον Αντώνη Σρόιτερ.

Σας έχω όμως και άλλο νέο που αφορά τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, τον Δημόπουλο. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τον τοποθέτησε εκεί από την θέση του αντιπεριφερειάρχη, ώστε να παρακάμψει την γενική ντιρεκτίβα του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές αντιπεριφερειάρχες. Ο Γ. Πατούλης λέγεται θα κάνει μια τελευταία συζήτηση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον ώστε να είναι τελικά υποψήφιος ο Δημόπουλος.