Στον δήμο Αλεξανδρούπολης για να επισκεφτεί τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα τον Ιανουάριο 2021 στην περιοχή βρέθηκε την Πέμπτη (9/2) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και στο «τραπέζι» της βρέθηκαν οι ζημιές στις Δ.Ε. Τραϊανούπολης και Φερών και η αποκατάστασή τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, του αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη και του προέδρου της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη για την εξέλιξη της πορείας των έργων στα σημεία που επλήγησαν και που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, μέσω των έκτακτων χρηματοδοτήσεων που έλαβε ο δήμος Αλεξανδρούπολης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται πως πρόκειται για έργα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση των καταστροφών στα Λουτρά, στο ρήγμα Αρδανίου και την αποκατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στην Ιτέα ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για ένα ακόμη μεγάλο έργο αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου στην Αλεξανδρούπολη καθώς και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της υδραυλικής μελέτης Απαλού.

Σταυριανουδάκης: Και «διαβασμένοι» είστε αλλά και εκμεταλλεύεστε τις εκπτώσεις εξοικονομώντας πόρους για διάφορα έργα

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ορθή αλλά παράλληλα και συνετή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων τονίζοντας: «Είστε από τους λίγους δήμους που και ”διαβασμένοι” είστε, δηλαδή υπάρχει ωρίμανση και υλοποίηση έργων, αλλά και εκμεταλλεύεστε τις εκπτώσεις εξοικονομώντας πόρους για διάφορα έργα».

Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης ο γενικός γραμματέας συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, τον γενικό γραμματέα του δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Μπόγδη, τον αντιδήμαρχο Φερών Δημήτριο Κολγιώνη και μηχανικούς, επισκέφτηκαν τα συγκεκριμένα σημεία όπου και έκαναν αυτοψία λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρόοδο των έργων.