Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του «Βήματος», σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι της Βουλής θα εξακολουθήσουν να είναι οι… πατρίκειοι του Δημοσίου. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει ότι με βάση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του Δημοσίου που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, ορίζεται πως «για τον υπολογισμό της σύνταξης και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, εφαρμόζονται από 1/1/2011 οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων. Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξής τους λαμβάνεται αυτός που προσδιορίζεται από τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής».
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, θα ανακοινωθεί σύντομα από τον πρόεδρο της Βουλής και η σχετική τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.
Το υπουργείο Οικονομικών, στην ίδια ανακοίνωση, διαψεύδει επίσης δημοσιεύματα σχετικά με απαιτήσεις της «τρόικας» για την επιβολή πρόσθετων μέτρων τον Αύγουστο.