Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας έρχεται και πάλι το θέμα των υποκλοπών μετά τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της ΑΔΑΕ και το γεγονός ότι εξήλθε έχοντας στα χέρια του έναν άσπρο φάκελο με απτά στοιχεία παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων.

Κινούμενος θεσμικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να την ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις ενώ αύριο αναμένεται να πάρει το λόγο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία, προκειμένου να ενημερώσει το Κοινοβουλιο αλλά και τον ελληνικό λαό για τα νέα στοιχεία.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος «είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο, ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής, στο ναό της Δημοκρατίας».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στην ΑΔΑΕ με τον επικεφαλής κ. Χρήστο Ράμμο προχώρησε σε μία αινιγματική δήλωση. Τόνισε πως «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, το φως νίκησε το σκοτάδι», μιλώντας ως το γεγονός αυτό να έχει συντελεστεί, θέλοντας όπως φαίνεται να δείξει πως τα στοιχεία είναι πλέον γνωστά. Με τη δήλωση, υπονοεί ότι μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή προκύπτουν στοιχεία για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στους πολιτικούς αρχηγούς και στο υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, σύμφωνα με και το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος και στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της Αρχής, μετά και το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους (σ.σ. στις 7 Δεκεμβρίου του 2022) ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.