Την επανάληψη των επιτυχημένων επαφών των περασμένων ετών σε υψηλό επίπεδο στο Νταβός της Ελβετίας επιδιώκει ο πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να αναδείξει τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 3,5 χρόνια αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της χώρας διεθνώς αλλά και της επενδυτικής της ελκυστικότητας.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ιδιαίτερα πυκνό καθώς εδώ και καιρό οι οικονομικοί του σύμβουλοι έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών κατάρτισαν ένα πλάνο συναντήσεων με επικεφαλής επιχειρηματικών κολοσσών προσδοκώντας σε συμφωνίες όπως αυτή που «έκλεισε» με την Google το 2022.

Αυτό το οποίο αναμένεται να τονίσει στους ξένους επενδυτές είναι ότι η χώρα μας έχει πλέον διαμορφώσει ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις με στελεχιακό δυναμικό υψηλών προδιαγραφών αλλά και έναν ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο σε σημαντική γεωγραφική θέση στην περιοχή μας που μπορεί να αποτελέσει βάση για την επέκταση των μεγαλων αυτών επιχειρηματικών ομίλων στην Μέση Ανατολή αλλά και την Ασία. Άλλωστε είναι γνωστό στους υψηλούς επιχειρηματικούς κύκλους ότι ήδη επέλεξαν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα Microsoft, Google, JP Morgan, Amazon, Digital Realty και Pfizer.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, του κολοσσού των επεξεργαστών, Πάτρικ Γκέλσινγκερ με τη συγκεκριμένη εταιρεία να έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το απόγευμα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ημίωρη ανοικτή συζήτηση με τον γνωστό δημοσιογράφο του CNN Φαρίντ Ζακάρια.

Στο μενού των επαφών περιλαμβάνονται συναντήσεις με εκπροσώπους της Blackrock και του κρατικού fund της Σιγκαπούρης, GIC, το οποίο προχώρησε πρόσφατα σε στρατηγική συμφωνία με τον όμιλο Sani/Ikos στη χώρα μας.

Τα «γερά χαρτιά» στα χέρια του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα αλλά και οι συνεχείς αναβαθμίσεις από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης με την χώρα μας να αναμένει στις 21 Απριλίου την απόφαση για αναβάθμιση της Standard & Poor’s.