Η εφημερίδα Le Soir δημοσίευσε ένα νέο άρθρο, στο οποίο περιγράφει τις κινήσεις των αστυνομικών πριν τη σύλληψη των εμπλεκόμενων -όπως η Εύα Καϊλή– στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ.

Η lesoir.be αναφέρει λοιπόν, πως οι βελγικές αρχές είχαν μπει κρυφά στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και είχαν εντοπίσει 700.000 ευρώ, τα οποία είχε κρύψει σε διάφορα μέρη, όπως στην ντουλάπα και σε μία βαλίτσα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα σημειώνει πως οι αστυνομικοί περίμεναν μια μέρα ο Παντσέρι να αποχωρήσει από την κατοικία του και στη συνέχεια μπήκαν κρυφά στο οίκημα. Εκεί βρήκαν μια μαύρη βαλίτσα κάτω από κρεβάτι, που περιείχε τέσσερα πακέτα με 380.050 ευρώ, μοιρασμένα σε 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Επίσης, εντόπισαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ, τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα στην ντουλάπα.

Έτσι, αφού τράβηξαν τις αποδεικτικές φωτογραφίες που χρειάζονται και συγκέντρωσαν τα στοιχεία που ήθελαν, έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη, ενώ μετά από λίγο καιρό προχώρησαν στις σχετικές συλλήψεις και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.