Με τον χρόνο των εκλογών να μετράει αντίστροφα και τα ψηφοδέλτια να έχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους «κλειδώσει», ανοιχτά παραμένουν όλα όσον αφορά στην «ναυαρχίδα» των ψηφοδελτίων που δεν είναι άλλο από το Επικρατείας.

Παραδοσιακά, οι αποφάσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας λαμβάνονται από τον εκάστοτε αρχηγό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του αλλά με βάση τα όσα έχει πει κατά καιρούς για τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει και την επόμενη τετραετία αν τον εμπιστευτούν οι πολίτες, τότε και το Επικρατείας δεν θα έχει ένα χρώμα.

Μετά μάλιστα την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και με τον Πύρρο Δήμα να εμφανίζεται συγκινημένος στο πλευρό του, έχει φουντώσει η σεναριολογία ότι το «λιοντάρι της Χειμάρρας»  παρότι προέρχεται από διαφορετικό κομματικό χώρο (ΠΑΣΟΚ) δεν αποκλείεται να δεχτεί πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Άλλωστε, όπως τόνιζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Πύρρος Δήμας αποτελεί ένα σύμβολο για όλους τους Έλληνες και ήταν εκείνος που εκτός από το γεγονός ότι σήκωσε στις πλάτες του ολόκληρη την Ελλάδα προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με τις επικές εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν και εκείνος που στις σκοτεινές ημέρες που η Χρυσή Αυγή ήταν στην Βουλή δεν δίστασε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2012 ο Χρυσός Ολυμπιονίκης μας ήταν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.