Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Flyover ως το πιο σημαντικό οδικό έργο που θα δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός Θυμήθηκε πως ξεκίνησε η ιδέα σε μια σύσκεψη και το χαρακτήρισε καινοτόμο καθώς δεν έχει κατασκευαστεί ένας υπερυψωμένος αυτοκινητόδρομος στην χώρα μας και επίσης τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται ένα έργο με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι υπάρχουν έργα τα οποία σχεδιάζονται από μια κυβέρνηση, συμβασιοποιούνται από μια άλλη και ολοκληρώνεται από μια τρίτη. Αυτό, δεν συμβαίνει εδώ σημείωσε καθώς ξεκίνησε από τη ΝΔ και ελπίζει ότι θα παραδοθεί και από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πάλεψε με συμφέροντα που δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί το έργο.

«Στις αρχές του 2024 θα έχουμε και μετρό και αρχαία», είπε και πρόσθεσε ότι είδε τον ενθουσιασμό των Θεσσαλονικέων που επισκέφθηκαν τους σταθμούς.

«Το μετρό θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες και θα αλλάξει την όψη της πόλης», είπε ακόμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει έργα μόνο όταν τα έχει μελετήσει και μόνο όταν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Δεν θα τάξουμε πράγματα ειδικά τώρα που είναι προεκλογική χρονιά που δεν μπορούν να γίνουν. Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά από την στιγμή που μας εμπιστεύθηκε ο λαός την διακυβέρνηση του τόπου δείχνουμε ότι εγκαινιάζουμε έργα που δεν είναι μακέτες. Πριν έρθω εδώ εγκαινιάσαμε την ανακατασκευή της γέφυρας του Αλιάκμονα με την οποία δεν είχε ασχοληθεί κανείς. Την θωρακίσαμε για τα επόμενα 50 με 100 χρόνια, τόνισε. Ο πρωθυπουργός έκανε ξεχωριστή μνεία στον κατασκευαστικό κλάδο λέγοντας ότι πριν από 4 χρόνια αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα. Τώρα, όμως ο κλάδος των κατασκευών έχει μπροστά του ένα αισιόδοξο μέλλον και το έργο θα κατασκευαστεί από ελληνικές εταιρείες και μάλιστα Ελληνίδες και Έλληνες γυρίζουν πίσω στην χώρα γιατί ξέρουν ότι μπορούν να βρουν ασφαλείς συνθήκες. Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις τεχνικές δυσκολίες του έργου είναι βέβαιος ότι θα παραδοθεί στην ώρα του.

Υπογράμμισε ότι κάθε έργο προκαλεί μεγάλες αναταραχές αλλά από αυτές θα προκύψει μεγάλος όφελος και θα δημιουργηθεί ένας ασφαλής δρόμος. Σύγχρονος δρόμος, ασφαλής δρόμος με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τόνισε επίσης.