Δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica υποστήριξε ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν βρισκόταν στο αρχικό πλάνο των βελγικών αρχών που ερευνούσαν τον σύντροφο της, ενώ θεωρούν πως εκείνη γνωρίζει αν έχουν γίνει δοσοληψίες με το Κατάρ.

Ο Τζουλιάνο Φοσκίνι μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και ανέφερε πως η σύλληψη της πρώην προέδρου της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, έγινε γιατί βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι της.

Επίσης, ανέφερε ότι με βάση το ρεπορτάζ του, οι Βέλγοι δικαστές θεωρούν ότι η Εύα Καϊλή γνώριζε για τις κινήσεις του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος μέχρι στιγμής φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές και να παρέχει στοιχεία.

Σημειώνεται, ότι η Εύα Καϊλή αναμένει την απόφαση των αρχών για το αν θα αφεθεί ελεύθερη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το QatarGate. Μέχρι τότε παραμένει προφυλακισμένη στο υπερσύγχρονο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν. Η Εύα Καϊλή στο κελί της έχει το δικό της ψυγείο, παράθυρο που βλέπει στις εξωτερικές εγκαταστάσεις και συσκευή τηλεφώνου για να επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.