Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει τις βελγικές αρχές, αν της ζητηθεί, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας για την υπόθεση Εύα Καϊλή. 

«Όλοι έχουμε σοκαριστεί από την είδηση, εκτιμώ ότι είναι μια υπόθεση που από τη στιγμή που βρίσκεται στην διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης πρέπει να αναμένει να δει κανείς και τα αποτελέσματα. Ό,τι και να ζητηθεί από την πλευρά των βελγικών αρχών, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα προστρέξει σε οποιαδήποτε εκδοχή δικαστικής συνεργασίας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση» είπε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Πρόσθεσε πως η αλήθεια είναι ότι μέσα από την έρευνα που φέρεται να έχουν κάνει οι βελγικές αρχές έχουν φτάσει σε ένα σημείο να έχουν οδηγηθεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Ο υπουργός επισήμανε ότι ήδη υπάρχει μια πρωτοβουλία από την αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που δείχνει ότι ενδεχομένως προληπτικά λαμβάνονται μέτρα προκείμενου να μην υπάρξει κανένα κενό.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα ζητήσει την έκδοση της κ. Καϊλή, ο Κώστας Τσιάρας διευκρίνισε ότι «αυτά θα τα δούμε με βάση το τι τελικά θα απαγγελθεί ως κατηγορία».

Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ και στις αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Τσιάρας σχολίασε πως «είναι κρίμα πραγματικά, δεν μπορώ να βρω τη λογική σύνδεση και τον πραγματικό λόγο που ο κ.Ανδρουλάκης επέλεξε να δικαιολογηθεί με αυτό τον τρόπο».