Χρέη αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναλαμβάνει ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ 3 Σάκης Αρναούτογλου, κάτι που ξάφνιασε πολλούς από τους τηλεθεατές που τον παρακολουθούν εδώ και χρόνια να μεταδίδει τα δελτία καιρού.

Ένας από τους ακολούθους τού στο Facebook έσπευσε να γράψει: «Φίλε, Σάκη Αρναούτογλου, γιατί ανακατώνεσαι (sic) με τη πολιτική; Τα κόμματα και η πολιτική διχάζουν τους ανθρώπους…».

Ο κ. Αρναούτογλου του απάντησε: «Το ίδιο κάνει και η απραγία, Χρήστο μου (σ.σ. ο ακόλουθός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)! Δεν «ανακατώθηκα» γιατί δεν μου αρέσουν τα μπερδέματα, μου ζητήθηκε στα 53 μου να βοηθήσω σε κάτι συγκεκριμένο και σημαντικό και είπα ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο κ. Αρναούτογλου βρίσκεται χρόνια στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τον χειμώνα του 2019 είχε συναντηθεί με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και είχε συμφωνήσει να είναι υποψήφιος του κόμματος στις ευρωεκλογές, όπως κι έγινε.

Είχε μάλιστα εκλεγεί πέμπτος με 65.150 σταυρούς, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή (που εξελέγησαν ευρωβουλευτές), και από τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καμίνη.