Με την ομιλία του στον πολυχώρο Royal Patras ολοκληρώνεται η πρώτη μέρα της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή της Αχαΐας.

Αναφερόμενος στην Πάτρα ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σε εξέλιξη έργα 4 δις και λιμάνια, σιδηρόδρομοι και οδικές αρτηρίες φτιάχνουν την πόλη του μέλλοντος και την δυτική πύλη που ονειρεύεται. Είπε ακόμα ότι η ανεργία μειώθηκε σημαντικά στην δυτική Ελλάδα και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Πάτρα και η Αχαΐα γίνονται κέντρο ανάπτυξης και απασχόλησης.

«Η διαχρονική υστέρηση στην κατασκευή ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου οφειλόταν σε κατακερματισμό των συμβάσεων αλλά έχουν εξασφαλιστεί 4,5 δις ευρώ σε πόρους. Θέλουμε να μπορεί ο Πατρινός να πηγαίνει στην Αθήνα σε κάτι παραπάνω από 2 ώρες και αυτό είναι εφικτό», σημείωσε.

Επίσης είπε ότι 5,2 χλμ θα είναι η υπογειοποίηση που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ έτσι ώστε το τρένο να φτάσει στο λιμάνι. Υπογράφηκαν σήμερα τα τελευταία 27 χλμ έως το Ρίο.

«Ο σκοπός είναι ταυτόχρονα ένα τρένο προαστιακός να καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιοχής».

Για τους δρόμους που θα κοστίσουν πάνω από 200 εκατομμύρια είπε ότι το πιο σημαντικό είναι τα 75 χλμ του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου προς τον Πύργο. Ήταν δραματική η κατάσταση όταν το παραλάβαμε, είπε και πρόσθεσε ότι με δική του προσωπική παρέμβαση εξασφαλίστηκε η συνέχεια της διαπραγμάτευσης. «Το έργο προχωράει πιο γρήγορα και αρχές του 2025 το Πάτρα – Πύργος θα είναι πραγματικότητα».