Ως αντίδραση της Αθήνας στην πρόσφατη χειραψία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Ντόχα του Κατάρ ερμηνεύουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τη σημερινή ελληνική αποστολή στην Αίγυπτο που αποτελείται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Στη γειτονική χώρα η σύντομη χειραψία Αλ Σίσι και Ερντογάν ερμηνεύεται ως «λιώσιμο των πάγων» μεταξύ των δύο χωρών – θυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του «δολοφόνο» και «δικτάτορα». Σύμφωνα με το δίκτυο Haber3, «η χειραψία του προέδρου Ερντογάν και του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα» ενώ ο τίτλος του κειμένου είναι: «Ερντογάν και Σίσι έλιωσαν τον πάγο – Η Ελλάδα ανέλαβε δράση».

Στο ίδιο μήκος κύματος η εφημερίδα Sozcu έχει κείμενο με τίτλο: «Η Ελλάδα ανέλαβε δράση μετά τη χειραψία Ερντογάν-Σίσι» κάνοντας λόγο για αντίδραση της χώρας μας εξαιτίας της συνάντησης του προέδρου Ερντογάν με τον κ. Αλ Σίσι στη Ντόχα του Κατάρ.

«Η φωτογραφία με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Σίσι να δίνουν τα χέρια ταρακούνησε την Ελλάδα, που στέλνει αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο» σχολιάζει από την πλευρά του το δίκτυο Son Dakika, ενώ η ιστοσελίδα haber.com αναφέρει ότι:

«Ερντογάν και Σίσι έδωσαν τα χέρια. Άβολα ένιωσε η Ελλάδα».